Doorgaan naar artikel

James Rodriguez mist een strafschop en São Paulo wordt uitgeschakeld in de Copa Sudamericana.

• door
(foto: Nelson Almeida/AFP).

Vandaag zorgden de teams in de spannende wedstrijd tussen São Paulo en LDU voor een voetbalspektakel vol wendingen en spanning, met als hoogtepunt een spannende 5-4 overwinning voor LDU na strafschoppen, nadat São Paulo in de reguliere speeltijd met 1-0 won. .

Aankondiging

São Paulo betrad met grote steun van zijn fans het veld in het Morumbi Stadion, met ruim 52 duizend fans. De ploeg toonde vanaf het begin intensiteit, probeerde het spel onder controle te krijgen en scoringskansen te creëren. LDU presenteerde op zijn beurt een solide verdediging en probeerde te profiteren van tegenaanvallen om de tegenstander te verrassen.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel beweging, maar geen van beide ploegen slaagde erin de score te openen. Beide doelmannen zorgden voor belangrijke reddingen, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. De fans van São Paulo bleven opgewonden, wachtend tot hun team de manier zou vinden om doelpunten te maken.

In de tweede helft wist Tricolor de score te openen met een kopbal van Arboleda uit een precieze hoekschop. Zelfs met de toegepaste druk slaagde São Paulo er niet in om het tweede doelpunt te scoren, maar ze deden hun best en het balbezit tijdens de tweede helft weerspiegelde de duidelijke dominantie van het Braziliaanse team, dat een indrukwekkend balbezit van 81% had vergeleken met de 19% van LDU. . Omdat het resultaat op totaal gelijk was, ging de wedstrijd over strafschoppen.

Tijdens strafschoppen was de spanning voelbaar in het stadion. Beide teams zetten hun eerste trappen met precisie om, waardoor de wedstrijd gelijk bleef. De grote versterking van het seizoen, James Rodriguez, verspeelde echter de tweede penalty toen hij over het doel schoot. Dit opende de kans voor LDU om de overwinning te bezegelen, vanaf dat moment maakte niemand een fout en won de Liga Desportiva Universitária met 5-4 en plaatste zich voor de halve finales van de Copa Sudamericana.

LDU-spelers vierden het met euforie en erkenden het belang van de overwinning en de collectieve inspanning die hen ertoe bracht het resultaat na strafschoppen te bereiken. Aan de andere kant toonden de spelers van São Paulo teleurstelling, maar ook trots op de prestaties die gedurende de hele wedstrijd werden getoond.

De Ecuadoriaanse ploeg neemt het in de volgende fase op tegen Defensa y Justicia uit Argentinië. São Paulo concentreert zijn kracht op het Braziliaanse kampioenschap en de finale van de Copa do Brasil tegen Flamengo. De Copa do Brasil-wedstrijden zijn op 17 en 24 september en de tweede wedstrijd is in Morumbi.