Doorgaan naar artikel

Palmeiras uitgeschakeld – Boca Jrs gaat door naar de finale van Libertadores

Donderdagavond (5) zag Palmeiras hun droom van Tetra in de CONMEBOL Libertadores uitmonden in een nachtmerrie. Ondanks dat hij in Allianz Parque speelde, met een publiek van 40.398 enthousiaste fans, werd Verdão na strafschoppen met 4-2 verslagen door Boca Juniors, na een 1-1 gelijkspel in reguliere speeltijd. Daarmee nam Palmeiras in de halve finales afscheid van de continentale competitie.

Aankondiging

Dit was de vierde keer dat het team uit Buenos Aires Alviverde versloeg in een knock-outreeks in de competitie, waarbij de prestaties van de finale van 2000 en de halve finales van 2001 en 2018 werden herhaald. De eerste twee keer werden Boca's overwinningen ook beslist op basis van strafschoppen.

In de grote finale staat Boca Juniors tegenover Fluminense, die zich afgelopen woensdag (4) plaatste door Internacional uit te schakelen in Beira-Rio. De spannende clash vindt plaats op 4 november in Maracanã en wordt live uitgezonden op ESPN op Star+.

Aan de wedstrijd zelf begonnen de ploegen voorzichtig en bestudeerden elkaar, wat in het begin weinig kansen opleverde. De eerste grote kans kwam voor Palmeiras in de 14e minuut, toen Gabriel Menino van buiten het strafschopgebied schoot, waardoor doelman Romero gedwongen werd een rebound te nemen. Rony probeerde te profiteren, maar beging uiteindelijk een overtreding en kreeg een gele kaart.

Boca Juniors nam echter na de aanvankelijke schrik de controle over de wedstrijd over. Met solide markeringen en efficiënte overgangen scoorde het Argentijnse team in de 23e minuut een prachtig doelpunt, toen Merentiel vanaf links schoot en laag voorstak naar El Matador Cavani om af te ronden met een goed gerichte redding.

Dit was Cavani's eerste doelpunt in Libertadores-wedstrijden in zijn hele carrière!

Omdat de score ongunstig was, toonde Palmeiras nervositeit op het veld, met veel passfouten en onnauwkeurige voorzetten. Boca Juniors profiteerde van deze situatie, waarbij de jonge Barco gele kaarten veroorzaakte voor Gustavo Gómez en Raphael Veiga.

Rony kreeg in blessuretijd nog een kans op de gelijkmaker, maar de verdediging van Xeneize wist die af te weren en behield bij rust een 1-0 voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft voerde coach Abel Ferreira direct twee wissels door, waarbij Kevin en Endrick werden ingezet om te proberen de ploeg een nieuwe impuls te geven. Palmeiras verbeterde zich aanzienlijk, waardoor aanvalsmogelijkheden op de flanken ontstonden.

In de 11e minuut bediende Endrick Mayke, die een voorzet probeerde, maar de bal belandde richting doel en Romero maakte een spectaculaire redding.

Endrick, pas 17, bleef een kracht in de wedstrijd en in de 21e minuut werd hij neergehaald door Rojo, die een tweede gele kaart kreeg en van het veld werd gestuurd.

Abel Ferreira nam vervolgens een nog aanvallendere houding aan en verving Gabriel Menino door Flaco López om de druk op Boca Juniors op te voeren.

Het aandringen van Palmeiras werd beloond in de 27e minuut, toen Piquerez van buiten het gebied schoot, de bal van de verdediging afketste en Romero versloeg, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Palmeiras-fans explodeerden van vreugde en scandeerden “Palmeiras is het comeback-team” in Allianz Parque.

In de laatste 15 minuten zette Palmeiras de aanval in, waarbij de jonge Luís Guilherme in de wedstrijd kwam in een poging het duel om te draaien.

De Argentijnen kozen op hun beurt voor een meer defensieve aanpak en probeerden de wedstrijd uit te stellen met verschillende onderbrekingen, wat ertoe leidde dat verschillende Boca-spelers op het veld vielen.

In de blessuretijd een ongelofelijke actie: Luís Guilherme zette voor en Rony sloeg een spectaculaire omhaal, maar Romero redde met een ongelooflijke redding, wat een gelijkspel voor Boca garandeerde.

Als gevolg hiervan ging de beslissing in de halve finale naar een penalty shootout.

De doelmannen vielen op: Weverton redde het schot van Cavani, maar Romero reageerde met een spectaculaire redding van Raphael Veiga. Gustavo Gómez verspilde echter nog een schot voor Palmeiras, terwijl Romero het schot in de hoek redde en daarmee de 4-2 overwinning van Boca Juniors na strafschoppen en hun plaats in de Libertadores-finale garandeerde, op zoek naar hun zevende titel.